DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

vrijdag 8 maart 2024

Recept van de maand: Bietencarpaccio met geitenkaas

Bietencarpaccio met geitenkaas, als voorgerecht of voor een keer leuk lunchen met vriendinnen of zo,  voor 4 personen.

©Sylvia`s Quilts


Ingrediënten:

  • 2 grote gekookte bieten
  • 50 gram rucola
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 5 kleine zachte geitenkaasjes
Voor de dressing:

  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel walnotenolie
peper, zout en 1 eetlepel honing.

Snij de bieten in dunne plakjes.

Verdeel de rucola en de gesneden bieten over de borden. Leg op elk bord een geitenkaasje.

Rooster de walnoten licht in een droge koekepan.

Klop de dressing en verdeel deze over de borden.

Verkruimel het vijfde kaasje over de salades en strooi de walnoten er over. 

Lekker met een stukje stokbrood.


Het recept van de maand is op initiatief van Elisabeth, er doen meerdere dames mee. Neem daar ook eens een kijkje. Héél erg inspirerend!

Groetjes Sylvia.

7 opmerkingen:

  1. Lekker, denk ik! En mooi zonder koolhydraten. Ik las net dat je ook met diabetes te maken hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi chique voorgerecht! Het ziet er prachtig uit; het oog wil ook wat hè...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me heerlijk, dat ga ik binnenkort als starter serveren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er heerlijk en dat is het ook natuurlijk, prachtige
    combinatie die letterlijk smelten op de tong. Het ziet er
    ook heel feestelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een van de lekkere gerechtjes met bieten en het ziet er ook smaakvol uit.
    Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...