Appels zijn gelukkig het hele jaar te verkrijgen, maak er op deze manier een lekker toetje van.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 appels naar keuze
- 1 halve eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 1 plakje bladerdeeg
- citroensap
- 1 grote eetlepel bran flakes of muesli
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het kapje van de appel, boor het klokhuis eruit, maar de onderkant van de appel moet dicht blijven. Schrap voorzichtig nog wat vruchtvlees eruit om de opening wat wijder te maken.
Meng het vruchtvlees (haal het ook uit het kapje) met wat druppels citroen sap, de rozijnen, honing, kaneel en de fijn gedrukte bran flakes. Optioneel is suiker toe te voegen.
Vul hier mee de appels en bedek de appels met de in reepjes gesneden plakje bladerdeeg en bestrijk het deeg met het los geklopte eigeel.
Zet de appels in een klein laagje water in een ovenschaaltje en laat ze in plm 30 minuten garen en het bladerdeeg bruinen.
Laat de gevulde appels afkoelen tot lauw warm.
Sylvia`s Quilts |
Heerlijk met een bolletje vanille ijs.
Ik had ze voor het gemak met wat vanille vla en slagroom gepresenteerd, maar een bolletje ijs is chiquer.
Dit was de laatste keer het recept van de maand, op initiatie van Elisabeth
Het was leuk om er aan deel te nemen en hebben op deze manier leuke recepten van elkaar kunnen gebruiken.
Groetjes Sylvia,
Het ziet er heel lekker uit en ik vind een toetje ook een mooie afsluiter van de receptenreeks.
BeantwoordenVerwijderenIk maak eigenlijk nooit toetjes, maar weet niet waarom...
BeantwoordenVerwijderenDat gaat misschien nu zomaar veranderen, want dit lijkt me wel heel lekker! Dankjewel!
Dat ziet er goed uit, leuk met die reepjes bladerdeeg erover, zal dit zeker eens maken !
BeantwoordenVerwijderenVroeger maakte ik ook weleens gevulde appels. Jouw recept ga ik bewaren, ik ga het gebruiken. Leuk idee met die reepjes bladerdeeg.
BeantwoordenVerwijderenAppels heb ik altijd in huis, bladerdeeg ook wel maar ik moet een doos muesli in huis halen. Bedankt.
Heerlijk! En wat leuk met de reepjes deeg over de appel. Vaak zie je dat de hele appel in een plakje bladerdeeg wordt verstopt. Zo blijf je zien wat je eet en dat vind ik altijd erg leuk. Bedankt voor 't delen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Ilse
Oeh.... dat is lekker! En leuk om het bladerdeeg zo te draperen over de appel. Ziet er feestelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenEen lekker recept en ook wel klaar gemaakt, maar dan zonder de muesli of cornflakes en ook niet in een laagje water. Met het bladerdeeg in reepjes ziet het er feestelijk uit en op deze manier ga ik het ook eens maken ipv helemaal in bladerdeeg en dan met een steeltje en baadje van bladerdeeg.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Truus uit Drenthe
Dat ziet er heerlijk uit. Ga ik ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderen