Witlof met peer en gorgonzola.
Wij vinden deze combinatie heerlijk, t bittere van het witlof met zoet van de peer en de smaak van de gorgonzola (dolce) en het is een welkome afwisseling voor een dagje zonder vlees.
Voor 2 personen gebruik ik:
- 500 gram witlof
- 2 niet te grote peren Doyenné du Comice of 1 grote peer, ander soort kan natuurlijk ook.
- een pakje gorgonzola (dolce)
Snij de harde uiteinden van de witlof, het stronkje mag best uit elkaar vallen. Doe een klontje roomboter in een grote koekenpan of wok en voeg het witlof toe met 2 kleine reepjes gorgonzola.
Laat dit op een niet te hoog vuur rustig een beetje aanstoven, indien nodig een klein scheutje water erbij doen.
©Sylvia`s Quilts |
Regelmatig omscheppen en schil ondertussen de peren (peer).
Doe de geschilde peren er bij in de koekenpan.
Laat het geheel plm 10 minuten pruttelen.
©Sylvia`s Quilts |
Vet een ovenschaal in en doe het mengsel er in, leg alvast nog wat gorgonzola reepjes erbij en schep het om.
©Sylvia`s Quilts |
Zet op 180 graden in de oven.
Na plm 10 minuten nog wat gorgonzola er boven op leggen en dan even in de gaten houden de gorgonzola moet wel smelten, maar niet helemaal verdwijnen. Het witlof mag/moet nog een beetje "al dente" blijven.
©Sylvia`s Quilts |
Ondertussen had ik in de airfryer de pommes duchesse volgens de gebruiksaanwijzing op de zak klaargemaakt.
Het is dus een mondvol:
Witlof met Doyenne du Comice, gorgonzola (dolce) en pommes duchesse, maar simpel te maken en hier altijd een succes!
Eet smakelijk.
Groetjes Sylvia.
Het ziet er feestelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenKlopt, de duchesse was nog over van de feestdagen, maar kan ook heel goed met b.v. rösti!
VerwijderenWitlof met peer, waarom niet... Ik zou er zelf nooit opkomen, maar dit is nu het leuke van recepten delen!
BeantwoordenVerwijderenInderdaad!
VerwijderenMjammie
BeantwoordenVerwijderenEen goed recept, wij zijn gek op witlof en die po,,es duchesse vind ik juist geniaal.
BeantwoordenVerwijderenHeel bekent recept voor mij, heerlijk !
BeantwoordenVerwijderenLekker. Wij zijn gek op witlof. En met deze kaas lijkt het me top.
BeantwoordenVerwijderen