CLAFOUTIS.
Hij is al eens vaker langsgekomen op mijn blog:
https://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.com/
maar in deze tijd van het jaar komt hij weer regelmatig (op verzoek) op tafel.
Nog een keer het recept van de Franse Klassieker.
Normaal gesproken gemaakt met kersen.
Ik gebruik altijd het onderstaande recept en zie dat maar als een soort "light" uitvoering. Hij smaakt prima zo en scheelt een hoop calorieën!
Ingrediënten:
-verse kersen ontpitten of pot kersen op siroop,(uit laten lekken).
- 100 gr. bloem.
- 100 gr suiker (ik neem altijd 60 gr!)
- 3 eieren.
- 25 cl melk.
- 1 theelepel bakpoeder.
- beetje zout.
- boter om de vorm in te vetten.
Verwarm de oven voor op 180 graden
-Meng het gezeefde bloem met de suiker, beetje zout, bakpoeder en voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe.
-Maak de melk een beetje warm en voeg dit toe en blijf roeren voor een mooi glad beslag.
-Vet de vorm in en leg de kersen in de vorm, giet voorzichtig het beslag over de kersen en zet de clafoutis 35 minuten in het midden van de oven op het rooster.
Erg lekker om hem lauw te eten als dessert met kersensaus en of poedersuiker, en koud bij de thee, als er nog iets over is....
Hij is al eens vaker langsgekomen op mijn blog:
https://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.com/
maar in deze tijd van het jaar komt hij weer regelmatig (op verzoek) op tafel.
Nog een keer het recept van de Franse Klassieker.
Normaal gesproken gemaakt met kersen.
©Sylvia`s Quilts |
© Sylvia`s Quilts |
Ik gebruik altijd het onderstaande recept en zie dat maar als een soort "light" uitvoering. Hij smaakt prima zo en scheelt een hoop calorieën!
Ingrediënten:
-verse kersen ontpitten of pot kersen op siroop,(uit laten lekken).
- 100 gr. bloem.
- 100 gr suiker (ik neem altijd 60 gr!)
- 3 eieren.
- 25 cl melk.
- 1 theelepel bakpoeder.
- beetje zout.
- boter om de vorm in te vetten.
Verwarm de oven voor op 180 graden
-Meng het gezeefde bloem met de suiker, beetje zout, bakpoeder en voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe.
-Maak de melk een beetje warm en voeg dit toe en blijf roeren voor een mooi glad beslag.
-Vet de vorm in en leg de kersen in de vorm, giet voorzichtig het beslag over de kersen en zet de clafoutis 35 minuten in het midden van de oven op het rooster.
Erg lekker om hem lauw te eten als dessert met kersensaus en of poedersuiker, en koud bij de thee, als er nog iets over is....
Ik maak hem met regelmaat. Heerlijk !!
BeantwoordenVerwijderenMmm, ziet er lekker uit!😉
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk, het water loopt me al uit de mond!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept. Ik ga hem ook eens maken het ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderen