DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

donderdag 5 januari 2023

Zo dat zit er weer op!







De feestdagen, nou feest, het verliep hier een beetje rommelig.

Eerste Kerstdag in plaats van met 5 personen aan tafel, zaten we met onze kleinzoon aan tafel, dochter was al ziek en schoonzoon kreeg het ook.

Tweede Kerstdag met zijn vieren in plaats van acht personen, andere dochter en kleindochter waren er wel en de rest ziek, griep. Nu kwam toch onze goede voorbereiding van pas, we konden bij de zieke dochter en familie het eten in bakjes, kwestie van opwarmen, in de keuken bij hen afgeven! Gezellig is anders, maar het was niet anders.

En toen was er Oud en Nieuw, daar kijken wij géén van allen echt naar uit. Alleen al omdat de huisdieren bang voor de knallen van het vuurwerk zijn. Onze dochter is b.v. met haar hond naar Vlissingen Oost gereden en heeft daar anderhalf uur met haar hond in de auto gezeten. 

Toen ze daar was, daar hoorde ze niets, kon de hond eindelijk normaal zijn behoefte doen en viel hij een uurtje in slaap!

En dan denken wij altijd terug aan onze jaarwisselingen in Frankrijk, heerlijk rustig, geen paniek bij ons, onze katten of paarden.

En hier houd je je hart vast met die vreselijke harde knallen, sommige vuurpijlen zijn mooi om te zien, maar wij zijn blij als het achter de rug is.

Dus nu weer back to normal!


Dat wil zeggen, nog niet helemaal, eerst dadelijk naar de mondhygiënte,

bbbrrr....

Groetjes Sylvia.

7 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb deze reactie verwijderd omdat het anoniem was. Ik zag nu dat als je wilt reageren je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden, o.a.anoniem of met je Google account. M.i. is dat nieuw en daarom misschien op Anoniem geklikt??!!

      Verwijderen
  2. Ik ben dan wel geen hond maar ook ik schrik iedere keer van zo'n harde knal. Blij dat het weer afgelopen is en voor mij mag dat voorgoed zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het was steeds schrikken met die hele harde knallen! Vooral als je op t punt staat in slaap te vallen. Maar ja het is weer voorbij.

      Verwijderen
  3. Hoop dat de zieken intussen weer opgeknapt zijn.
    Ook blij dat het weer rustig is. Ging iets in de kliko gooien-- staat een meter van de voordeur onder een overkapping-- toen een paar huizen verderop een bom leek te ontploffen. Het voelde alsof ik een klap tegen mijn hoofd kreeg en zit nu nog steeds met een hevige piep in mijn oren ( heb al tinnitus 🙈).
    En dan al die kruitdampen...vorig jaar was er lang niet zoveel vuurwerk als dit jaar.
    Nu nog wat droger weer en geen gesnotter en weer buiten wandelen en genieten van wat er allemaal opkomt.
    Goed weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vervelend zeg, dat door zo` n harde knal je nog een piep in je oren hebt. Hopelijk wordt het minder! Hier zijn alle zieken weer beter. Nu inderdaad wat droger weer, dan maar wat kouder, beter dan al die nattigheid. Groetjes Sylvia.

      Verwijderen
  4. Fijn dat iedereen weer beter is.
    Ze zeggen dat het gaat sneeuwen, misschien wel beter dan al die regen en de lucht is dan ook minder vochtig.
    Goed weekend en groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...