DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

donderdag 5 mei 2011

Van alles wat.

Niet op Quiltgebied, niet dat ik aan het niksen ben, maar het wordt een beetje eentoning. AQ  nog steeds in bijna af stadium en de One Block wonders quilt vordert gestaag, hij zit bijna in elkaar.Nu weet ik eindelijk wat er niet klopt aan mijn stofkeuze voor deze quilt, er zit te weinig "achtergrond" kleur in. Toch maak ik hem af en heb ik geprobeerd dat probleem op te vangen door een hele andere stof/dessin erbij te gebruiken en de groene driehoeken moeten een bepaalde "swung" er aan geven.

Het blijft bijna verslavend om dit te maken, zo verrassend is het effect !
Normaal gesproken heb ik niet zo snel een naam in gedachten voor een quilt, maar deze gaat "enchanté" heten.
Waarom...? de stof komt uit de serie "Enchanted" van Kingsroad Fabrics, dat staat  o.a. voor aangenaam, verrukkelijk (denk, nvt in dit geval!).
 In het Frans zeg je dus ook "enchanté" (aangenaam) als je je voorstelt aan iemand, dus ik dacht dat wordt het ....zo van aangenaam hier ben ik... naar de kijker toe en in de hoop dat de kijker (s) het aangenaam vinden om naar de quilt te kijken!
Maar goed "Whats in a name?"

Maandagmiddag weer eens met Dorine bijgepraat en gekeken naar elkaars werkjes. Onze Cobie is op vakantie.
Dinsdagochtend op de Bee bij Loes geweest, was ook een beetje een mini Bee, 2 dames van de vijf waren er niet. Maar we zitten evengoed niet met onze mond vol tanden (LOL) en we werken ook nog aan onze eigen projecten.

Het mooie weer wordt bijna als vanzelfsprekend en zo voelt 't ook!..zeker als je meer dan 10 jaar in Frankrijk hebt gewoond en soms een beetje heimwee hebt en niet alleen naar 't mooie weer!

Nu we toch een beetje in Franse sfeer zijn, eten we vandaag maar weer eens een quiche, salade en een crème caramel.
Groetjes Sylvia.

2 opmerkingen:

  1. Hij wordt erg mooi en deze stof erbij. Het blijft een wonder hoe mooi het wordt als je stof op een bepaalde manier snijdt en aan elkaar zet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Sylvia,de naam is goed verzonnen want het is aangenaam om er naar te kijken ik vind het een deftige quilt aan het worden met deze kleuren.Groetjes en jij ook een fijn weekend gewenst Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...