DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

zondag 9 januari 2011

Beetje voorjaar in huis halen.

Tja, want na de winterse periode met nu af en toe een dagje zon, maar meestal grauw en grijs weer, alle kerstverlichting weer opgeruimd, dan wil je wel wat fleurigs in huis zien.

Het meest voor de handliggend is een voorjaarsbloem, de tulp en dat heb ik dan ook maar gedaan in het geel, waar ik eigenlijk helemaal niet zo gek op ben, maar het geeft toch meer een voorjaarsgevoel dan b.v. rood.

Nou, nou niet bepaald schokkend nieuws, een bosje bloemen kopen!
Nee inderdaad, maar wel als je allergisch bent voor de meeste bloemengeuren! Tulpen ruiken bijna niet en zo zijn er nog een paar soorten, waar ik geen prinkelende ogen, loopneus en keelpijn van krijg!
Soms krijg ik wel eens bloemen en dan moet ik er helaas na een paar dagen een andere baas voor zoeken en dat lukt altijd wel.

Het vervelende is, dat de meeste eau de toilettes ook aan mijn neus voorbij gaan, dus ik ben hartstikke voordelig in het gebruik!
Vroeger kon ik alleen tegen "Blue Gras" van Elisabeth Arden en nu gebruik in Aqua Allegoria Pamplelune van Guerlain.....msschien dus toch niet zo voordelig?
Ik ben dus meer geschikt voor een grasluchtje (liefst niet ingekuild!) en fruit i.p.v heerlijk geurende rozen, jasmijn, seringen of kamperfoelie!
Eigenlijk is het hèèl vervelend, maar goed mee te leven, wel jammer want ik ben gek op bloemen. Daarom genoot ik ook zo van alles wat in mijn Franse tuin bloeiden.
Hoewel ik vooral `s avonds met dichtgekepen neus langs deze wolk van bloeiende kamperfoelie moest lopen!


Hier nog wat bloeiende geurtjes uit die tijd.


Maar goed, ik ben dus nu blij met m`n tulpen.Op het gebied van quilten gaat `t ook lekker d.w.z. ik maak een lekkere zooi op mijn kamer, rommel wat tussen de rommel, verwonder me nog over de kubussen van de One block wonders, maak ook nog wat "diamanten" om de tussenstukken van Guute`s CW Bom af te kunnen maken.
Alle blokken zijn klaar, dus wordt het tijd om de boel in elkaar te kunnen gaan zetten.

Ben benieuwd hoe het met de anderen, die ook aan Guute`s CW BOM werken, gaat, schieten jullie al op?

Prettige week verder, groetjes Sylvia.

2 opmerkingen:

  1. Om eerlijk te zijn? Nee het schiet niet op, maar hij word voor mijn oma, en die heeft niet het eeuwige leven dus wat dat betreft word het tijd dat beppe's bom af komt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben helemaal weg van tulpen. Na jou verhaaltje begin ik te begrijpen waarom. Ook ik ben erg allergisch voor reukjes. Ik heb echter nooit de link gelegd naar een bos bloemen. Ja, hyacinten, dat wist ik. Maar nu denk ik dat het er dus veel meer zijn. Dank je wel voor je verhelderende verhaaltje. En die parfum.... voor het geld dat ik daar mee uitspaar weet ik wel een andere goede besteding ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...