DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

woensdag 26 oktober 2011

Een pak van mijn hart!

En misschien kan ik hier mijn hart ook nog eens luchten...!

Drie weken op een uitslag zitten wachten na een myocardscan, dan kunnen ze dus zien of er vernauwingen in de kransslagaders zijn, duurt echt wel lang hoor.
Gisteren was het dan zover.  Het spreekuur bij de cardioloog liep een beetje uit en dan word je toch wel zenuwachtig als je daar zit te wachten, gelukkig met mijn DH als steun, maar die was dit keer ook niet zo rustig.

Gelukkig kon de cardioloog ons goed nieuws vertellen, dat er geen vernauwingen zijn en ook geen aderverkalking , ook de 24 uurs registratie van mijn hart gaf geen rare afwijkingen aan.
Dat was een hele opluchting, dus geen scenario's van dotteren tot in het ergste geval by-passes.
De te hoge hart-enzyme waarde en zuurstofgebrek in augustus j.l. duidden op een tijdelijke verkramping van de kransslagader.
Nu heb ik er wéér een medicijn  bij gekregen om de aderen wat wijder te houden.

Het enige wat ik nu hoop is, dat ik met de wetenschap van het bovenstaande ook nog verlost word van mijn paniekaanvallen! Suggestie`s of ervaringen welkom!
Volgens de huisarts komt dat vaak voor bij mensen die met een belangrijk orgaan, zoals hart of longen ziekenhuis in en uit zijn geweest, want je vertrouwt je eigen lichaam niet meer.
In totaal ben ik nu twee en een half jaar aan het tobben, 3 opnames en tig keren naar de spoedeisende hulp, in eigen auto of per ambulance. Toen nog voor de hartritmestoornis, waarbij mijn pols soms opliep tot 277 slagen per minuut. Daarvoor heb ik vorig jaar de ablatie aan mijn AV-knoop ondergaan en  dat was in één woord: afschuwelijk!!! 
Maar de behandeling was wel geslaagd, hoewel er nog een stoornis zat in de rechterboezem, die ze op dat moment gedeeltelijk konden verhelpen. Met medicijnen is dat nu gelukkig wel onder controle te houden.

Tja, dus ja al met al een pak van mijn (ons) hart. Voor wat betreft de paniekaanvallen wordt het kiezen, behandelen met medicijnen of praten met een psycholoog....?!
Enigszins hebben we nog hoop dat nu we meer weten over de toestand van mijn hart, de angst/paniek misschien eerst vanzelf minder gaat worden en uiteindelijk over gaat.
Om nog wat "hartekreten" er tegen aan te gooien; dat had ik dus op mijn hart en "we steken onszelf nog even een hart onder de riem".
Kan moeilijk zeggen:  Bedankt voor een luisterend oor, laten we dat dan maar vrij vertalen: voor een lezend oog....!
Raar eigenlijk al die gezegdes, vooral als je er zelf aan gaat sleutelen!

Groetjes Sylvia.

10 opmerkingen:

 1. Ach ach wat een gedoe Sylvia. Maar wel een opluchting hoop ik voor je. Want die paniekaanvallen zijn niet goed voor je hart. Ik spreek uit ervaring.
  Ik hoop dat je gauw wat rustiger wordt en dat je je snel beter voelt.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed bericht heb je gekregen en wat heb je er lang op moeten wachten. Ik hoop heel erg voor je dat die paniekaanvallen over zullen gaan, want dat is heel erg. hopelijk zullen ze doordat je nu gerust bent overgaan, maar anders zou ik zeker hulp zoeken bij een goede psycholoog. Dat is beter dan medicijnen.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na de goeie uitslag gaan de paniekaanvallen misschien vanzelf over?
  Beterschap in alle geval!
  En 'k wil ook nog zeggen dat ik je One Block Wonder errrrruuug mooi vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed bericht!! Fijn dat de uitslag zo goed,..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel sterkte met alles.Ik hoop je snel weer bij Loes te zien!Vriendelijke groet Marrie-Jette.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed nieuws, wat fijn dat het niet iets van die dingen is en het hopelijk met een medicijn verholpen kan worden. Paniekaanvallen die gaan nu vanzelf over is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij paniekaanvallen helpt het (om voor enkele weken) met medicatie eerst die vicieuze cirkel waar je in bent gekomen te doorbreken, maar daarnaast gesprekken met een psycholoog lijkt me een aanrader om het ook in de toekomst te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is goed nieuws! Ik weet van mijn schoonvader(hij heeft ook hartklachten) dat de paniekaanvallen langzaam aan slijten, en dat het steeds beter gaat. Het op het moment gaat het goed met hem, dus ik hoop dat nu je dit goede nieuws hebt gehoord je paniekaanvallen verdwenen zijn..
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik heb last van aderverkalking. Dankzij een supplement met PEA voel ik me een stuk beter. Het heeft wel even geduurd voordat de situatie verbeterde maar ik kan het gebruik van PeaPlex aan iedereen aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...