DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

zaterdag 12 december 2009

Dagje Dokkum


Gisteren met vrienden een dagje Dokkum gedaan.
Onze vrienden moesten daar iets afhandelen en wij gingen voor de gezelligheid mee.
Sinds wij weer in Nederland wonen, bekijken we ons land toch met andere ogen. Wij kijken nu meer rond als een toerist. Niet dat wij toendertijd naar Frankrijk zijn verhuisd omdat we het hier als negatief ervaarden, nee we waren gewoon op een leeftijd dat je wel eens wat ander wilde en DH kon met vervroegd pensioen gaan.
Maar goed Dokkum dus en dat vonden wij echt héél erg leuk, hoge wallen met het water erom heen, mooie oude geveltjes, pittoreske doorkijkje, bruggetjes enz.
Na het koffiedrinken liepen wij in een straat en DH riep: Sylvia, een naaimachinewinkel...! met zo'n ondertoon van daar moet ze natuurlijk in. Maar ik hoorde mezelf tot m'n stomme verbazing zeggen: Nee, ik heb niks nodig!
Niet wetende dat ik een half uur later in notabene een restpartijen winkel van van alles en nog wat, patchwork stof stond af te meten à raison van 3 euro per meter. ( zie foto).
Ik heb me echt in moeten houden, want ik ben in de loop der jaren op het gebied van kopen van stof toch wel ietsjes behoudener geworden.........denk (hoop)ik!
Waarom?...nou ga maar eens verhuizen, dan schaam je je dood dat je al dié lapjes nog eens moet gebruiken!
Groetjes Sylvia.

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaaltje weer.
  En ja Mederland heeft veel moois om van te genieten.
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi stadje hé Dokkum, er was gisteren kerstfair, het moet er smoor druk zijn geweest s'avonds, je moest je door de mensenmassa heen wurmen.De kinderen hadden het er over dat ze door houtsnippers gefietst zijn. Leuk hé die Charles Dickenssfeer!Wij wonen dicht bij Dokkum dus wij komen met regelmaat daar, moet zeggen zo vaak dat we het mooie niet eens meer zien! Stom hé?
  Ennuuuuh, bij de naaimachinewinkel heb je niets gemist hoor!!!!! Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We zagen 's middags al alle voorbereidingen voor de kerstfair. Voortaan zullen we het fototoestel niet vergeten. 't Was leuker geweest als ik wat foto's van Dokkum erbij had gezet. Tja zo gaat het hè, je raakt gewend aan je omgeving. Als we in Frankrijk boodschappen gingen doen, dan hadden we soms ineens door dat we door een "ansichtkaart" reden.Steevast zeiden we dan tegen elkaar; net 't buitenland hè?!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...