DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

donderdag 27 december 2012

Laatste blogje van het jaar....

en een nieuw begin van een quilt.

Toen ik laatst de 3 nummers van Quilt en Zo had gekocht, trof ik daar toevallig 3 delen van de VariaHex quilt aan.
Ik was eigenlijk net op zoek om "iets" met de hand te kunnen naaien!


Mijn voorraad Civil War stofjes lagen me, keurig op kleur gesorteerd al steeds toe te lachen!!

Soms heb je zoiets over je, dat je zonder al te véél na te denken ineens ergens aan begint, zo zat ik dus ineens keurig de malletjes te knippen, tja wat doe je dan ?!


Je wilt er zo graag één proberen en nog één omdat je de combinatie zo mooi vindt !

Lekker handwerkje en om de stofjes qua kleur en motief bij elkaar te zoeken is alleen al een feest om te doen.


En voordat je er erg in hebt, ben je met een nieuwe quilt bezig...................

Hoeveel ik er ga maken of hoe groot de top wordt, dat zie ik nog wel, voorlopig vind ik dit erg inspirerend.

Achter de machine kan ik me nog vermaken met de rood/witte quilt en uiteraard ligt er vast nog wel ergens een UFO (zou het ??) en de top van de Weddingring boeket quilt kan ook nog gedubbeld worden, maar nu (nog) even niet......!

Wij hebben hele gezellige Kerstdagen gehad , zijn met kinderen en kleinkinderen eerste Kerstdag bij mijn dementerende moeder in Terneuzen geweest, maar ja wat ze er van meekrijgt, is helaas een groot vraagteken???

Dochters uit resp.Limburg en Zeeland en wij dan, waren goed voor plm.475 km om er te komen, maar goed s'avonds hebben we gezellig met z`n allen in ons hotel gegeten en uiteraard geslapen.

Tweede Kerstdag met z`n allen bij de DD in Zeeland geweest, héél gezellig en `s avonds in een rooie sliert van auto achterlichten en veel regen en wind, de 250km naar huis gereden......gezellig!!!!!

Lieve mensen, ik wens jullie allen een heel voorspoedig nieuwjaar in goede gezondheid met héél veel quilt plezier en inspiratie!


Groetjes Sylvia.                       

15 opmerkingen:

 1. Dank voor je goede wensen! Ook voor jou een heel gezond, creatief en liefdevol 2013!
  Gezellig om over je kerstdagen te lezen (ondanks het vervelende weer toch iedereen weer gezond en wel thuis!)
  En soms ben je dan ineens met een nieuwe quilt bezig; helemaal inlove.... ;)
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt je nieuwe quilt mooi, mooie stoffen heb je gekozen . Jullie hebben gezellige Kerstdagen gehad zo te lezen. Ook voor jullie een geweldig, goed en creatief 2013 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk nieuw project.
  Succes ermee.
  Ook voor jou een heel goed 2013 toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de goede wensen en het mag duidelijk zijn die wens ik jullie natuurlijk ook. Leuk begin van een nieuwe quilt.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Sylvia,

  Wat leuk dat je ook voor de VariaHex bent gevallen! :) Het blijft leuk om bij het lezen van Blogs ineens deze quilt weer langs te zien komen. Super mooie stofjes heb je er voor uitgezocht!

  Als je nog vragen hebt, of het patroon van de rest van de blokjes zoekt, de originele quilt wil zien, of het gewoon leuk vindt eens langs te komen op de VariaHex Bee, gewoon even roepen.

  Groetjes,
  Evy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Evy, Bedankt voor je reactie, grappig dat de maakster "herself" reageert. Ik zal het in gedachten houden, ik woon in Flevoland,dus niet gelijk om de hoek! Bedankt in ieder geval. Ben benieuwd of er nu nog dames met de VariaHex bezig zijn.
   Gr.Sylvia.

   Verwijderen
 6. Wat grappig hadden we elkaar zomaar tegen kunnen komen, wij hebben ook in een hotel in Terneuzen geslapen. Ook op bezoek bij m'n moeder geweest. Woont jouw moeder soms ook in BD? Wij hebben daar het met elkaar van het Kerstdiner genoten. Voor jou ook een goed, gezond en gelukkig 2013 toegewenst en veel quiltplezier. Groetjes Ria. V.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder woont in verzorgingshuis Ter Schorre in zo'n bungalowtje! Wij logeren altijd in de Hampshire City Inn,is praktisch bij mijn moeder om de hoek! Gr.Sylvia.

   Verwijderen
 7. vervolg:
  Volgens mij heb ik al eens lapjes naar jou opgestuurd, klopt dat? Groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klopt was via Marcha. Wij hebben daar ook geslapen van 25 op 26 dec., en zaten te eten naast het koffie apparaat. Mijn moeder woont in Bachten Dieke.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lag vannacht (in mijn eigen bed) nog eens even na te denken over het grappig voorval. Ben jij ook Terneuzen opgegroeid.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig zeg, ik kan me jullie "herinneren", dat jullie daar zaten! Wij waren met 4 volwassenen en onze kleindochter, zaten links bij het raam aan een grotere tafel, misschien heb je ons o.a. Engels horen praten. Ben niet in Terneuzen opgegroeid, mijn zus woonde daar en omdat in Ter Schorre voor mijn moeder gauw plaats was, is ze vanuit Putten daar heen gegaan voor verzorging.
  Echter na een half jaar is mijn zus onverwachts overleden, daarom zit mijn moeder voor ons nu zo ver weg. We dachten het goed voor elkaar te hebben, maar helaas. Groetjes Sylvia.
  Voortaan maar een groot quilterig naambordje op doen als ik er ga logeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja ik weet het jij was mw. met een jurkje aan. Ik zei nog tegen mijn uit gekheid, zullen al die mensen hier bij hun moeder geweest zijn??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klopt dus!? Wie weet tot ziens daar!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...