DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

maandag 29 oktober 2012

Is me dat even wennen..

dat het na het terugzetten van de klok, zo vroeg donker is.

Ik was net wat foto's in de computer aan het laden en zag o.a. deze voorbij komenkan me nu al niet meer voorstellen hoe het was, als ik nu naar buiten kijk!
(Daar zijn dan foto's gelukkig voor!)

Nu met een zonnetje en kou, OK, maar zoals vandaag grijs, grauw en regen, dan denk ik poeh moet toch even een knop omzetten!
Ach, het is ook wel behaaglijk om binnen te zijn,  gordijnen dicht en lekker bezig zijn.

Vanmorgen maakte in mijn lijstje voor de boodschappen en ik heb zowaar 3 dagen vooruit gedacht wat het avondeten betreft.
Misschien niks bijzonders, maar ik ben er nogal sterk in om op het laatste moment iets anders te verzinnen dan dat bedoeling was.
Enne, daar maak ik het mezelf soms moeilijk mee, of het pakt qua smaak niet zo uit als ik gedacht had en als ik denk ik doe het makkelijk, dan heb ik vaak een zooi afwas op één of andere manier....maar ja daar hebben we gelukkig "iemand" voor !

Vandaag stonden gevulde paprika's op het menu, ik heb geprobeerd om mijn schoonzoon te evenaren bij het maken ervan, maar als hij het maakt is het toch wel lekkerder.

Vorige keer, toen hij het maakte, heb ik goed opgelet, want hij raspt de 2 rode uien en knoflook heel fijn, 3 tomaten raspen (schillen bewaren) en dat mengen met lichtelijk rul aangebakken gehakt en rijst.
Dit mengsel kruiden naar eigen smaak, een klein beetje verse munt en een paar lepels tomatenpuree aangelengd met wat water er ook doorheen doen.
De paprika's kook ik even voor in een beetje groente bouillon met de tomatenschillen en wat uienschillen.
Vervolgens de paprika's vullen en in een schaal rechtop zetten, in een laagje van de bouillon met de schillen en overgieten met olijfolie, plm. 1 uur op 200gr in de oven.Zo gingen ze in de oven.


Zo kwamen ze er uit, dat zwarte geeft niet,  is de schil die je er gemakkelijk af kunt halen. Daaronder is het juist lekker zacht en sappig.

En zo eten wij ze met yoghurt, liefst Turkse yoghurt en wat rauwkost.
We hebben ze niet alle vier opgegeten, hoor! Twee heb ik er in de diepvries gedaan voor een makkelijk dagje.                                  Morgen komt dit aan de beurt.

Toen de paprika's stonden te prutten in de oven en ik niet in pannen hoefde te roeren, heb ik dit blok even afgemaakt.Met de naaimachine en siersteek, na wat oefenen!, heb ik geprobeerd het zo netjes mogelijk te doen.

Tot de volgende keer, groetjes Sylvia.

3 opmerkingen:

 1. De paprikas zien er heerlijk uit. Lekker zo'n gerecht waarbij je heerlijk een paar steekjes kunt zetten, terwijl het afbakt.
  Fijne avond Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, lekker, het is dat het nog vroeg is, anders zou ik ze al wel lusten. En vadaag pompoen, heb ik nog nooit gegeten, dat zou ik dus eens moeten proberen.
  Wat mooi, die steekjes om die hartjes, het is een leuk blok, daar krijg je op een sombere dag een zonnig gevoel bij. Hoewel wij hier een voorzichtig zonnetje hebben,
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje Sylvia, die paprika's zien er bijzonder smakelijk uit.
  Ik krijg er gewoon trek van hahaha.
  Bedankt voor de beschrijving, ik ga ze zeker en vast snel eens maken.
  Knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...