DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

zaterdag 29 september 2012

In de uitverkoop gekocht....

Ondanks de toch nog aanzienlijke voorraad in mijn lapjeskasten heb ik de laatste tijd nog een sortering aan o.a. CW lapjes gekocht, meestal 15 cm over de gehele breedte of FQ's.


                        O.a. deze stofjes, gewoon omdat ik ze niet kon laten liggen!

Waar? Daar!

Tot nu toe wilde ik er niet over schrijven, want de aanleiding van de uitverkoop is minder prettig.
De eigenaresse, Magda van Bruggen is op 26 juli j.l. na een lang ziekbed overleden.
Wij (nog 6 andere dames) hadden daar maandelijks onze Bee en mochten toen Magda nog leefde van haar al een keer shoppen met 50 procent korting.
Dat was natuurlijk heel lief van haar, maar gaf ons allemaal wel een heel dubbel gevoel, dat zullen jullie wel begrijpen.

Om diverse redenen is een overname niet gelukt en de familie heeft via een Nieuwsbrief de vaste klanten op de hoogte gesteld van de leegverkoop.

Van de week ben ik op donderdagochtend (moest er even uit na al dat gesnotter e.d.) naar Oldebroek gereden om te kijken of ik weer een helpende hand kon bieden.
Zonder iets af te spreken staat er dan een ander Bee-lid al stoffen te snijden, we kunnen de rollen opruimen of  helpen met bestellingen.
Niet alleen omdat we het leuk vinden, maar vooral om de trouwe hulp en de dochter des huizes bij te staan en wat werk uit handen te nemen.

Ik had al eerder een stukje er over geschreven, maar nooit geplaatst, maar nu dan toch maar, met toestemming van de dochter geef ik hier een stukje van de Nieuwsbrief weer, waarvan de inhoud voor zich spreekt.

Begin citaat:

We hebben veel gepraat met mijn moeder over wat we met Magdaleentje konden en wilden doen. Voor mij als dochter is er te weinig passie voor de stoffen om de zaak voort te zetten. Mijn passie ligt meer bij de paarden. Wel heeft mijn moeder ervoor gezorgd dat de projecten Bom patronen, Civil War en Pondokki, kunnen worden afgemaakt.

Diverse mensen hebben interesse getoond om Magdaleentje over te nemen, maar door uiteenlopende redenen is dit niet doorgegaan. We hebben daarna besloten om iets terug te doen voor de mensen die Magdaleentje groot hebben gemaakt en dus over te gaan tot de uitverkoop bij Magdaleentje.

Uitverkoop

Civil war stoffen & Fusions: 50% korting.

Alle andere jelly rolls, layer cakes, etc., etc.: 50% korting.

Ook zijn er manden vol met kleine lapjes: 5 euro per yard.

Dit zal bepaald worden d.m.v. gewicht.Let op!! er zijn véééééél meer stoffen en patronen dan dat erop de website te vinden zijn

We zullen geopend zijn op:

Maandag van 10.00 uur tot 13:00 uur

Donderdag van 10.00 uur tot 13:00 uur

Eventuele andere dagen (incl. zaterdag) zijn mogelijk, maar dan graag telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak te maken. U kunt ons hiervoor bellen op woensdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur op nummer: 0525655939.Alleen tegen contante betaling.
Alle ander stoffen: 5 euro per yard (min. afname ½ yard).

De patronen : 3 euro per stuk/deel.

Bestaat een patroon uit 10 delen dan wordt dat 30 Euro.


Einde citaat Nieuwsbrief.

Ondanks dat er al veel is verkocht, staan er nog genoeg rollen op de planken en wat op de website staat was overigens maar een fractie van de hele sortering.

Wij, de dames van de Magda-Bee, zoals we hem altijd noemden, wilden elkaar niet missen en komen nu éénmaal per maand  om de beurt bij iemand thuis samen.
De naam Magda valt nog vaak en we missen haar, met haar goede humeur, sterke karakter en gevoel voor humor.

Groetjes Sylvia
5 opmerkingen:

 1. Kan me je gevoel er bij wel voorstellen Sylvia, ik ben er één keer geweest toen ik daar op vakantie was en ik vond haar zo,n aardige warme vrouw, niet voor te stellen dat iemand er dan niet meer is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piep, meid je blogje heeft me erg getroffen, een dierbaar iemand verliezen doet zo 'n pijn, maar dat jullie nu dit voor haar doen is een stuk verwerking hoop ik voor jullie allen, en zal hopelijk de harde pijn een heel klein beetje verzachten, ik wens jullie veel kracht tesamen om dit zware verlies te "aanvaarden en verwerken"

  Heb de webwinkel bezocht zo net....rare vraag maar welgemeend, kunnen we helpen door dingen te bestellen, maar dan via webwinkel....want ik woon zo ver weg.....

  veel sterkte

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie stoffen en ja de reden is natuurlijk erg dubbel. Het was zo'n geweldige vrouw. Ik heb haar een aantal keer mogen ontmoeten. Ik zal eens kijken of ik een van deze dagen een keertje die kant op kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Sylvia ook ik heb goede ervaringen met bestellen bij haar via de webwinkel en vind het dan ook heel erg dat ze er niet meer is ook voor de familie.En ze zal het jullie als beedames vast van harte gunnen.Het zijntrouwens hele mooie lapjes en er zullen vast wel weer mooie dingen uit voortkomen.Groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja dat snap ik heel goed dat het een dubbel gevoel geeft, ik heb haar nooit gekent maar ze heeft het jullie gegund..
  Lief van jullie dat jullie haar dochter helpen, zij zal het ook niet gemakkelijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...