DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

vrijdag 11 mei 2012

Allemaal draden en stofjes.

DD en kleindochter zijn weer veilig terug uit Istanboel en hebben daar tussen het kebab e.d. eten, theedrinken en genieten ook nog aan wat draadjes voor mij gedacht.

Volgens DD was de handwerkwinkel een eldorado voor " nijverige bijtjes' met meterslange wanden van grond tot plafond vol met bollen wol en tig laatjes en vakjes met van alles en nog wat.
 De aardige meneer rukte diverse laatjes open en ze konden op hun gemak garen uitzoeken.

Zie hier de buit, DMC perlégaren en naaimachine garen en voor prijzen waarvan wij zeggen "voor 3x niks" bij wijze van spreken dan!

Nu ik toch op de Turkse toer ben, overigens een fantastisch land, waar je ook komt zowel aan de kust, als het binnenland en de steden. De eerste keer dat ik daar was, dat was in 1992 en daarna zijn we met grote regelmaat die kant opgegaan.
Wat wil je met 2 dochters die daar meer dan 7 jaar gewerkt hebben en de taal dus ook spreken.

Het bovenstaande geeft ik even als inleiding, want anders lijkt het net alsof ik deze stapelswanhopig na één bezoekje in mijn koffer heb moeten proppen.....!

     Jammer dat ik pas rond 1998 begonnen ben met patchwork ........haha!

Deze stofjes hebben we (inderdaad we, iedereen lette goed op!) hoofdzakelijk op plaatselijke markten gekocht en als we het over "3 x niks" hebben dan is dat hier wel op zijn plaats.
Ik kan me herinneren dat de eerste metertjes van 90 cm breed, omgerekend op ...1.85..... in guldens kwamen! Later werd het zoals alles duurder in euro's plm. 2.50, is nog niet om wakker van te liggen.

De stofjes zijn o.a. hierin verwerkt:


Maar voorlopig kan ik ook met die voorraad  nog wel even vooruit, maar de tinten van de kleuren zijn zo warm en echt, soms haal ik ze gewoon even tevoorschijn om te kijken..........! 

Nu nog een paar draadjes
vreemde bolletjes hè?Wat zou je daar nou van kunnen maken??Je kunt er niets van maken, maar gewoon - als het kan - het hele bolletje in je mond stoppen!!

Prettig weekend allemaal,

groetjes Sylvia.

1 opmerking:

  1. Je bent heerlijk verwend en wat leuk al die stoffen te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...