DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

donderdag 21 juli 2011

´t Waskot......

Gisteren een bezoekje gebracht aan een museumpje met fuchsia tuin in Wemeldinge.We waren bij onze dochter in de buurt van Wemeldinge, vandaar.


Ik las in de krant over het Museum `t Waskot´, een particuliere aangelegenheid en dat daar ook oude geborduurde merklappen te zien waren.

Daar aangekomen werd ik verrast door de diversiteit van de spullen,vanzelfsprekend trok de vitrine met allerlei oud naaigerei mijn aandacht met o.a.ook van die oude witte linnen knoopjes op kaarten, haken en oogjes, en een oud ladekastje uit een winkel met in de laatjes van die knisperende papieren zakjes met allerlei knopen, garen enz,
O wat jeukten mijn handen toen, leuk hoor en de eigenaar van het museum liet me de inhoud van alle laatjes zien.

De merklappen dateerden van zo rond 1890, niet zo veel, maar interessant. Een borduurwerk met bijbel tekst en afbeelding was zelfs uit 1874 en hadden ze als een vodje binnen gekregen.

Helaas mocht ik binnen geen foto´s maken.
Kon ook niet want ik was het fototoestel vergeten..., handig en toen ik in de tuin daar wel geteld 1 foto met mijn telefoon van de fuchsia´s maakte, kreeg ik de digitale boodschap, geheugen vol!
Toen dacht ik jammer dan, ik sla ´t wel op in mijn eigen geheugen en ik heb wel een foldertje gevraagd en toestemming om er over te schrijven en dat mocht, graag zelfs.

De naam ´t Waskot slaat meer op de aandacht voor de diverse oude wasmachines met wringers plus andere attributen, zoals houten zeepschaven, stukken van de bekende sunlight zeep, ijzeren strijkbouten, erg gedateerd ondergoed, hoewel tegenwoordig zijn die broeken met afgezakt kruis ook erg in!
De vriendelijk meneer, demonstreerde een elektrische houten ronde wasmachine van rond 1940, die wel even met een slinger op gang moest worden gebracht.

De zinken teilen met wasborden herinnerden mij aan mijn Oma, die vroeger op haar `platje`van een etagewoning in Den Haag,  een verzameling teilen had staan en het wasgoed dan van de ene naar de andere teil verhuisde! Hebben wij het toch tegenwoordig een stuk makkelijker en gelukkig ook geen elftal aan kinderen!

Al met al leuk om er even rond te neuzen, entree 3 euro. Mooi dat er zulke enthousiaste mensen zijn, die dit helemaal zonder subsidie moeten redden.

Groetjes Sylvia.

1 opmerking:

  1. Dat klinkt als een erg leuk uitje, eens zoeken waar dat zit.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...