DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

zondag 7 maart 2010

Werkkamer...puinhoop?!


Hebben jullie dat nou ook?
Ondanks dat mijn sterrenbeeld "Maagd" is en die houden toch wel van orde, netheid en alles op een rijtje hebben willen staan (soms erg lastig!), maak ik er een puinhoop van.

Om deze foto's te kunnen maken kon ik het fototoestel niet vinden. Vroeg aan DH, die op zijn kamer muziek zat te maken: Heb jij het fototoestel? Beleefde antwoord: Staat bij jou op tafel!
Oeps, domme vraag, inderdaad ergens onder verscholen stond het fototoesel.

Maar goed, met quilten heb je ook zo véél nodig en vooral als je in het stadium bent om stofjes bij elkaar te zoeken, zoals nu voor Guute's BOM. Je moet dan al iets vooruit kijken en dan laat ik die lapjes een poosje zo slordig bij elkaar liggen. Ik werp er dan regelmatig een blik op om te kijken of het prettig "aandoet" aan de ogen!
Als ik een blok moet strijken, dan zet ik mijn handige mini uitklapstrijktafel gewoon over alles heen, erg handig.

Uiteraard wordt er wel eens opgeruimd, zo wie zo als één van de kleinkinderen komt slapen. Zij mogen in Oma's kamer slapen en dan worden spelden, scharen en andere gevaarlijke dingen netjes opgeborgen. Zij kunnen aan tafel gaan puzzelen of kleuren en toen ze kleiner waren deed de tafel dienst als commode met aankleedkussen er op.

Soms krijg ik het ook wel eens op "mijn heupen" en ruim het zonder reden op, want als je een stofje wilt snijden en je loopt het risico dat je van een aantal FQ per ongeluk fat eights maakt omdat je geen ruimte hebt, is ook niet zo handig!

Ben eigenlijk benieuwd hoe jullie werken.

Groetjes Sylvia.
Posted by Picasa

11 opmerkingen:

 1. Ik hoef het je niet te laten zien hoe ik werk, Kijk maar naar je eigen foto's zo ziet het er ook ongeveer zo uit bij mij, alleen heb ik een plank in de keuken waar mijn machine en de rest op staat.(En mijn blok van guuute heeft andere kleuren,haha)Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rommel ? ach nee quiltspullen noem ik geen rommel.
  Je blok begint al mooi te worden,ik moet nog beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog geen eigen hobbyruimte en maak van onze leefruimte telkens een stort van stofjes. Voordeel/nadeel? Het moet wel iedere keer weer opgeruimd worden :-((((

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sylvia,
  Heerlijk herkenbaar. Als je nu om het hoekje zou kijken in mijn kamertje, dan zou je toch een puinhoop zien...........
  En ja daar geldt hetzelfde het wordt altijd netjes opgeruimd als een kleinkind komt.
  Ach heerlijk toch dat rommelen zo.
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoe zou een mens kunnen werken in een opgeruimd 'atelier'?
  bij mij is het ook altijd een bende, trek alles overhoop........tot ik het zat ben, ruim op en ga weer verder!!!
  dus: heel herkenbaar, jouw rommel!!!
  groetjes, naamgenoot

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij is het ook veel erger, zeker als ik stofjes aan het zoeken ben, dan stapelt alles zich op. maar er komen wel mooie quilts van, denk ik dan maar. En sinds ik een eigen quiltkamertje heb, kun je heerlijk de deur achter je dichtdoen. Behalve als er kleinkinderen komen slapen, dan moet het ergste opgeruimd zijn, ook bij mij.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die puinhoop valt wel wat mee vind ik. Het is allemaal 'schone' rommel hoor! En het is overal hetzelfde: komen de kleinkindertjes dan is het opruimen geblazen. Ben druk met mijn AQ. De zig-zag rand is af! Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Valt nog best mee hoor. Je vloer is opgeruimd. Mijn kast puilt uit, dus nu is de vloer bezaaid met dozen en plastic tasjes. Moet ik nog een oplossing voor bedenken. Ik durf er geen foto van te plaatsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Jossie haalt me de letters van het toetsenbord!! Er ligt geen draadje op de vloer!!! Hoe doe je dat hihi! Nee hoor, dit een gewone aanblik van een gewone werkkamer zoals die bij iedere quilter zou moeten zijn hahaha, af en toe opruimen is meer dan genoeg! mooie dag verder! Enne ... het is bij mij net zo hoor! Groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi blok van de Civil War Bom. 't Zijn hele mooie stofjes die je gebruikt. Bij mij is 't rommelig als ik een blok maak maar daarna ruim ik altijd op.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grappig, ik zie die kamer altijd met een bed er in voor d'n Olliebol. Ziet er interessant uit zo hoor........ very artyfarty :)))

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...