DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

maandag 22 februari 2010

Geplande quilt NYB wordt hobbsbook.


De New York Beauty blokken vind ik echt heel leuk om te maken. Optimistisch begon ik daarom aan een quilt en kocht hier en daar wat fel gekleurde stofjes, ik wilde het van kleur laten verlopen.

Ik had zelf een ontwerp gemaakt hoe ik de blokken wilde rangschikken, ik tekende de blokken zelf omdat er 4 kleine in één groot blok moesten passen. Net als bijna een halve eeuw (klinkt dat oud!!) geleden, zitten tekenen met passer, bissectirices getekend enz; was wel even goed nadenken.
Vol goede moed begonnen, maar dat bleek toch niet zo simpel, qua kleur verloop dan. Nog overleg gepleegd met onze Bee leden, blok daar, nee die toch weer daar, midden in de nacht nog eens veranderen enz.
Nog een heel ander middenblok gemaakt met onregelmatige vierkanten, werd ook niet je van het.
Uiteindelijk was de lol voorbij en heb ik er een hobbsbook van gemaakt.


Volgens mij is het beter om NYB blokken te maken van batikstoffen, want die verlopen mooi van kleur en motief, terwijl de bedrukte stofjes toch te uitgesproken van kleur zijn voor dit werk.
Maar ik ben nu blij met m'n hobbsbook, het restant van de blokken zijn in een mapje opgeborgen, want je weet nooit.


De kat is ook blij met het Hobbsbook, past goed zo op een rolletje!


Groetjes Sylvia.

Posted by Picasa

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het een geweldig idee dat je er een hobbsboek van hebt gemaakt, want ik vind de blokken SCHITTEREND!!! En dat is zonde dat die blijven liggen. Je weet dat ik ook met de NYB bezig ben(niet zelf getekend), ik gebruik de batikstofjes omdat ik helemaal flieft ben op batik, en daarom word de NI ook van batik, maar nu ik blue afheb wil (voor mijn ouders) wil ik voor mezelf ook iets maken van stoffen die anders zijn dan de batik!Lees antieke/romantische stoffen.Ik ga zaterdag naar Zwolle, daar hebben ze vast wel leuke stofjes, denk je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, dat is nog eens een goed idee!! Anders blijft het maar liggen, wordt je ook niet vrolijk van en nu heb je een prachtig book!! Geheel op maat gemaakt zie ik hihi! Ja, dat van de balistoffen is helemaal waar! Mocht je naar Zwolle gaan, dan zul je daar vast en zeker kunnen slagen! Mooie avond! Groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Sylvia wat is je boek mooi geworden daar zul je steeds weer plezier van hebben als je hem gebruikt voor je blokjes.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een blokkenboek is handig. Losse blokken in de kast eten wel geen brood niet maar dat moois maar laten liggen is toch zonde.
  Grappige NYB poes heb je nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee om er een blokkenboek van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...