DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

donderdag 14 januari 2010

Voor nijvere borduursters?
3 kilo oud papier? Ja in de vorm van 25 jaar lang bewaarde borduurpatronen, de meeste uit de Margriet.
Een vriendin, die gaat verhuizen wilde de mappen met patronen weggooien. Ik vroeg of ik ze nog even mocht inkijken en ja hoor, daar was ik al bang voor, zo moeilijk om het zo maar weg te doen.
Je kunt het zo gek niet bedenken van de Gouden Koets, via kinderliedjes, de volledige vogel-encyclopedie, wilde planten, Kerst, div. A t/m Z afbeeldingen, bloemen e.d. zitten erbij.

Dus mochten echte nijvere borduursters ergens interesse in hebben, mail me, dan duik ik even in het "archief" om te kijken of er iets bij is.
Maar in deze tijd van computer gestuurde naai-en borduurmachines weet ik nog niet zo of er interesse voor is. Ik houd ze nog een poosje in "stock".
Laatst had ik Dorine aan de telefoon en we zaten gezellig te kletsen, terwijl naast haar de borduurmachine de afbeelding op haar siggies aan het maken was! Een kind kan de was doen! Hoewel daar moet je ook handigheid in krijgen. Dus toch nog steeds nijvere handjes hebben.

Vroeger heb ik ook veel geborduurd en nu iets in combinatie met een quilt maken lijkt me ook erg leuk. Er is zoveel leuk om te maken...

Denken jullie er nog maar een nachtje over na of je nog ergens (borduur)tijd vandaan kunt halen!

Groetjes Sylvia.

Posted by Picasa

7 opmerkingen:

 1. hallo Sylvia allereerst bedankt dat je nog aan de borduursters denkt, weggooien is gauw gemakkelijk maar misschien kun je er nog iemand een plezier mee doen.Zelf heb ik ook nog tal van ariadnes en andere bladen en bewaar ze ook nog maar net wat je aangaf op de pc kun je tegenwoordig van alles vinden.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat enig, Sylvia. Al die schattige oude patroontjes...Ik ben zelf ook nogal van "bewaren!", en heb vaak kleine patroontjes nodig. Als je er niemand voor hebt: Gráág!!!
  Ik houd me aanbevolen.
  Groetjes, Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk al die oude patroontjes.
  Ik wil graag eens meesnuffelen met je
  Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga al die blauwe kussens borduren die op de onderste foto staan. Daar ben ik in 2023 dan wel mee klaar. Dan weet ik zeker dat ik tegen die tijd ook hard toe ben aan een set jampotglazen op m'n neus en een doosje valium per dag slik!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op de 2de foto, links boven, de beertjes .... die hebben wij ook nog. Van Ariadne? Verzameld in een mooi blik en grote doos.
  DD heeft gekruissteekt!
  Fijn dat jij er iemand blij wil/kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig zo'n argief, altijd leuk om even tussen te kijken wie weet kun je er nog eens wat uit maken. Ik zou het zeker bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Sylvia, nu kom ik eens bij jouw kijken hihi! Mocht je iets met hartjes tegenkomen dan houd ik mij aanbevolen hoor, heb ik een zwak voor moet je weten hihi! mooie dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...