DAARGINDS, de groene heuvels

Neem ook een kijkje op mijn andere blog,

http://daarginds-in-de-groene-heuvels.blogspot.nl/

over onze kennismaking met Frankrijk, daarna onze zoektocht naar een leuk stekkie....!
Waar? Daarginds.................

maandag 18 januari 2010

Beetje kleur op deze trieste maandag.
Gisteren bij onze jongste DD geweest in Zeeland. Daar deze foto's genomen van de ramadanlap, die ze ooit in Egypte heeft gekocht.

Onze DD heeft 's zomers jarenlang gewerkt in Turkije als hostess en ging dan 's winters zelf de toerist uithangen en zwierf als backpacker over heel de wereld.

En wij hebben thuis in Frankrijk vaak in onze ratsgezeten, gezien de verhalen die we via e-mail binnen kregen!

Gelukkig is ze nu heelhuids alweer een paar jaar gesettled in Nederland. Ze heeft zelfs over haar werk als hostess en haar reizen een artikel geschreven en dat is geplaatst in de Nederlandse Cosmopolitan. Zijn we erg trots op.

Maar goed de ramadanlap; wat doe je er mee? Op een gegeven ogenblik kregen we het idee om er een quilt van te maken, dan weliswaar met kant en klare top. Ik de top dus gedubbeld en met rood quiltgaren hier en daar het patroon gevolgd. Soms was de quilt een poos uit de gratie als het met het interieur niet klopte, maar nu hangt hij weer.

En fleurig is ie!

Groetjes Sylvia.

NB: Bijna vergeten; give away bij http://www.quiltingjeannet.blogspot.com/en http://www.daantjesheart.blogspot.com/, dus wie niet waagt...

5 opmerkingen:

 1. Hij is prachtig Sylvia, het lijkt ook op een mandala die ik teken, en het geeft zeker kleur aan deze grauwe dag, Pfftttt, ik snak naar de zang van de zanglijster en de eerste sneeuwklokjes!

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Sylvia.Aan deze lap zullen wel een heleboel herinneringen aan vast zitten en als je hem dan ziet hangen komt er vast wel wat van terug,ik vind hem toch wel wat hebben.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik dacht eerst dat het een Mola was, en zat al met diepe bewondering te kijken. Maar zo'n frisse fleurige quilt wilt iedereen wel op bed hebben liggen. Ha, herkenbaar, de openhartige verslagen van dochterlief, veel weten maakt niet gelukkig. Shirley

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleuren.
  Gelukkig is je dochter nu in een wat rustiger vaarwater gekomen.
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie bewaart heeft wat! Dat gaat toch wel op voor deze "lap" die ik gedurende het afgelopen decennium zo'n beetje in allerlei kamers ben tegengekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en wie weet tot een volgende keer.
Groetjes Sylvia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...